270 MILIJARDI DOLARA IZBRISANO S KRIPTO TRŽIŠTA, JER JE BITCOIN PRVI PUT U 14 SEDMICA PAO ISPOD 40.000 DOLARA
Back to news
News

270 MILIJARDI DOLARA IZBRISANO S KRIPTO TRŽIŠTA, JER JE BITCOIN PRVI PUT U 14 SEDMICA PAO ISPOD 40.000 DOLARA

Prema podacima CoinDeska, Bitcoin je pao za više od 13% i dostigao najnižu dnevnu cijenu od 38.585,86 dolara oko 12:54 sati po istočnom vremenu. To je bio najniži nivo od  9. februara, kada je posljednji put pala ispod 40.000 američkih dolara. Bitcoin je pao za oko 38% od najvišeg nivoa od 64.829,14 dolara sredinom aprila. Teslina odluka od 12. maja da obustavi prodaju vozila za Bitcoine uzrokovala je brisanje blizu 300 milijardi dolara s tržišta kriptovaluta.

U utorak su tri kineska tijela bankarske i platne industrije izdala saopštenje upozoravajući finansijske institucije da ne obavljaju poslove s virtuelnim valutama.

Prošle sedmice, kada je Elon Musk rekao da će Tesla prestati prihvatati plaćanje automobila Bitcoinom, takođe je rekao da Tesla neće prodati svoj Bitcoin, ali je kriptovaluta pala za skoro četvrtinu nakon odluke da  ove kompanije više neće trgovati Bitcoinom.

Dogecoin se takođe još uvijek nije u potpunosti oporavio od Muska, opisujući ga kao “prevaru”, iako je prošle sedmice podigao njegovu cijenu rekavši da radi na poboljšanju njegove efikasnosti rudarenja ove valute.

Za kriptovalute kao investiciju koja je investitorima Dogecoina donijela 100 puta veću vrijednost, Ethereuma skoro četiri puta i Bitcoina za oko 45% čini se da je došao kraj za kriptovalutu kao sigurnu investiciju.

Trgovina kriptovalutama je naglo porasla preko vikenda, sve je više onih koji svoje kriptovalute prodaju, rekao je Chris Weston iz brokerske kuće Pepperstone u Melburnu.
“Ja sam obustavio sve svoje investicije u Bitcoin i Ethereum, jednostavno ću sačekati da se prašina slegne”, rekao je.

Izvor:

https://www.coindesk.com/price/bitcoin

https://balkans.aljazeera.net/news/economy/2021/4/23/pad-bitcoina-zbrisao-sa-kripto-berzi-260-milijardi-dolara-za-24-sata

Other news