TESLA NAJBRŽE RASTUĆI BREND NA SVIJETU
Back to news
News

TESLA NAJBRŽE RASTUĆI BREND NA SVIJETU

Tesla je najbrže rastući brend na svijetu- Protekla godina bila je fantastična za Teslu, uprkos efektima COVID-19 na globalnu automobilsku industriju. Cijena akcija ove kompanije porasla je za 500% na godišnjem nivou, dok je tržišna kapitalizacija ove sedmice dosegla 594 milijarde dolara, sedam puta više nego što je iznosila prije godinu dana.

No najvrednija svjetska automobilska kompanija takođe je svjedočila impresivnom rastu vrijednosti svoje marke.

Prema podacima koje je objavio TradingPlatforms.com, vrijednost Tesline marke porasla je za 158% u odnosu na prošlu godinu i dosegla 32 milijarde dolara 2021. godine, čineći je time najbrže rastućim brendom na svijetu.

 

Akcijama Tesle moguće je trgovati i na kripto berzi


Kripto berza Binance najavila je pokretanje "trgovine digitalnim tokenima" koji su podržani akcijskim kapitalom, a prvi akcijski token koji će biti ponuđen je "Tesla", najveći proizvođač električnih automobila po tržišnoj kapitalizaciji.

Prema saopštenju ove berze sa sjedištem na Malti, "svaka token akcija na Binanceu predstavljaće jednu akciju u akcijskom kapitalu, koje su deponovane u portfelju osnovnih hartija od vrijednosti, u saradnji sa investicionom firmom CM-Ekviti (Equity) i platformom za tokenizaciju imovine Didžital Asets", prenosi "Russia Today".

Najmanji "Teslin" akcijski token na Binanceu iznosiće stoti dio od cijelog žetona, i predstavljaće isto toliki udio u kapitalu kompanije.
Cijene token akcija će se utvrđivati i obračunavati u Binance dolarima (BUSD), regulisanoj stabilnoj kriptovaluti vezanoj za američki dolar, koju izdaje Pacos Trust.

 

Sve informacije u vezi sa trgovanjem akcijama najpoznatijih svjetskih kompanija možete dobiti u Monet brokeru.

Other news