logo etrader

:: Poslovi i usluge ::

 

Multilateralna kompenzacija

Multilateralna kompenzacija je način kompenzovanja, tj. prebijanja obaveza i potraživanja između učesnika koji su prijavili svoje obaveze u sistem, pri čemu učesnici ne moraju biti istovremeno u dužničko-povjerilačkom odnosu, ali imaju potraživanja i obaveze prema najmanje jednom od učesnika u multilateralnoj kompenzaciji.

Sistem omogućava učesnicima da kompenzuju obaveze i potraživanja, a učesnici Sistema su svi subjekti uključeni u budžetski sistem Republike Srpske: privredna društva, banke, osiguravajuća društva, mikrokreditne organizacije, agencije, sportska društva, preduzetnici, poljoprivredna gazdinstva i druga pravna lica koja obavljaju poslovanje posredstvom bankovnih računa.

Odlukom Vlade RS od 03.09.2015. godine (“Službeni glasnik RS” broj 74/15 od 11.09.2015.), nastala je obaveza za sve poslovne subjekte registrovane u Republici Srpskoj da se prijave na Jedinstveni sistem za multilateralnu kompenzaciju. Period za registraciju privrednih subjekata je počeo, a multilateralna kompenzacija je predviđena za period od 26. do 30. oktobra 2015. godine.

Iskoristite znanje i resurse Monet brokera i registrujte se već danas!

UPUTSTVO ZA MLK

  • BIRS
  • FIRS
  • CONVERTER

mbroker slika

mlklogo